Hvordan Sparer Man Op? Sådan Skaber Du En Opsparing

Livsstil
September 18th, 2020

En opsparing er en god ting at have, men det kan være svært at komme ordentligt i gang med den, især hvis budgettet er lidt stramt. Hvordan du sparer op har dog en stor betydning for, hvad du kan gøre senere i livet. Det er derfor vigtigt med en stor opsparing.

Hvordan sparer man så op? Det gør du ved løbende at afsætte en fast og variabel del af din indtægt til en opsparing. Din opsparing kan blive større, hvis du investerer den eller dele af den, samtidig med at du løbende forsøger at reducere dine udgifter og dit forbrug.

Sådan bygger du en opsparing

Der er flere formler og teorier for, hvor stor en andel af sin indtægt man skal spare op. Nogle siger endda helt op til 33% af indtægterne, men det kan være svært for mange at afsætte så stort et beløb til en opsparing hver måned.

Lav derfor et budget hvor du afsætter så stort et beløb til din opsparing, som du kan undvære hver måned. Sæt det realistisk, så du ikke skal tage fra din opsparing.

Forsøg derudover at reducere dine udgifter - både de faste og dit privatforbrug, så du kommer ud af måneden med et plus, så du kan tilføje lidt ekstra til din opsparing hver måned.

I stedet for at dine penge står og samler støv på en bankkonto - evt. til en negativ rente, så skal du overveje at investere en del af din opsparing, så du dermed lader den vokse passivt, uden du skal gøre noget aktivt for det.

I bund og grund sparer du op ved, at du bruger færre penge, end du får ind - hver måned. Sæt derfor dit forbrug og dit budget derefter. Når du har luft der, så bliver det lettere at spare op.

Næste indlæg