Hvor Meget Skal Man Spare Op Til Pension?

Livsstil
September 21st, 2020

Tommelfingerreglen for danske lønmodtagere er, at du skal spare cirka 15 procent af din løn op til din pension, eller at du som pensionist kan fastholde en indkomst på cirka 80 procent af dit niveau, som du havde som aktiv lønmodtager på arbejdsmarkedet.

Hvor meget du skal spare op til pension, afhænger også af, hvor store udgifter du kommer til at have, når du går på pension. Her vil en lav boligudgift være en stor hjælp, da boligudgiften typisk er den, der fylder mest i dit budget.

Så meget skal man spare op til pension

Udgangspunktet med at du skal have 80% af din løn som pensionist, er et ganske godt udgangspunkt. Så kan du med din folkepension og dine forskellige pensionsopsparinger hurtigt regne dig frem til, hvor tæt du er på at have et indtægtsniveau, der kan understøtte din livsstil.

Det er derfor vigtigt, at du påbegynder din pensionsopsparing så tidligt som muligt, da det giver dig flere år til at tjene ind til din pension. 

Du kan være så heldig, at du har et ansættelsesforhold, der giver dig en pensionsopsparing. Har du det, vil den ofte være på omkring de 12%, hvilket gør, at du blot skal spare tre procent af din månedsløn op til pension. 

Har du 20.000 kr. udbetalt om måneden, så svarer det til, at du hver måned skal spare 600 kr. op til pension. 

I stedet for blot at sætte pengene ind på en opsparingskonto anbefales det, at du løbende investerer din pensionsopsparing, så denne giver dig et afkast, der er med til at styrke din økonomiske situation, når du går på pension.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til vores indlæg her. På avXpertens webshop finder du alverdens smart teknologi samt grej til kontoret eller gamer rummet som fx ny gamer stole, et nyt tastatur, musemåtte eller headset.

Næste indlæg