Hvor Meget Skal Man Have Til Forbrug?

Livsstil
September 28th, 2020

Hvor meget skal man have til forbrug? Det spørgsmål kommer der sjældent kun et svar på, for det er i den grad individuelt, hvor meget man skal have til forbrug.

Der findes dog en lang række tommelfingerregler og opstillede modeller for, hvor meget man skal have til forbrug. Disse beløb kan dog nemt virke store eller små i forhold til den enkelte persons og dennes livsstil.

Så meget skal man have til forbrug

Bankerne har modeller for, hvor meget man skal have til forbrug. Hvor meget man har til forbrug, er også det, som bankerne kalder for ens rådighedsbeløb.

Rådighedsbeløbet er det beløb, som du hver måned har til overs, når dine faste udgifter er betalt. Rådighedsbeløbet skal dække indkøb af mad, tøj, transort, fornøjelser og andre variable udgifter.

Her hedder de opstillede retningslinjer, at du skal have følgende til forbrug:

  • Single: 5.000 kr. - 6.000 kr.
  • Sammenlevende: 8.000 kr. - 10.000 kr.
  • Familie med et barn: 12.500 kr.
  • Familie med to børn: 15.000 kr.
  • Familie med tre børn: 17.500 kr.
  • Familie med fire børn: 20.000 kr.

Hvor meget du har til forbrug, afhænger selvfølgelig af to ting: Hvor stor din løn er, samt hvor mange faste udgifter du har.

Er dit rådighedsbeløb under for eksempel de 5.000 kr. om måneden som enlig, så skal du enten se på en reduktion af dine faste udgifter. Her kan du vælge billigere bolig, eller vælge billigere internet, mobilabonnement eller lignende, så du reducerer dine faste udgifter.

Alternativt kan du forsøge at øge dine indtægter, så du kan fastholde dit faste udgiftsniveau og samtidig have det nødvendige rådighedsbeløb til forbrug. Det er dog altid en god ide at sætte sine faste udgifter så lavt som muligt, da det giver et større økonomisk råderum.

Tak for støtten

Vi siger tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik lige fra kvalitetskabler til sjove gadgets som fx et segboard til børn, en metaldetektor og meget, meget mere på avXpertens webshop.

Næste indlæg