Hvor Mange Procent Sparer Man Op?

Livsstil
September 21st, 2020

Hvor stor en opsparing du bør have, afhænger af din livssituation, boligsituation og dine håb og drømme for fremtiden. Du bør dog som udgangspunkt spare så meget op, som du kan undvære hver måned, uanset din boligsituation.

Der findes mange forskellige teoretiske og praktiske tilgange til, hvordan man skal spare op. En af disse er 50/30/20, som siger, at du skal spare 20% af din månedlig indtægt efter skat op.

Så mange procent skal du spare op

Hvor stor din månedlig opsparing skal være, afhænger af, hvor stor din indtægt og dine leveomkostninger er. Her tænkes der på leveomkostninger i forhold til bolig og mad.

Dine fasteudgifter og dine madudgifter skal her til sammen dække 50% af dit budget. De 30% dækker diverseudgifter - også kaldet diskretionære udgifter. Disse dækker tøj, fornøjelser og lignende.

De sidste 20% er det beløb, som du skal sætte af til din opsparing.

Har du 20.000 kr. udbetalt, så skal de 10.000 kr. gå til bolig, faste udgifter og mad, mens de 6.000 kr. skal gå til diverseposten og de 4.000 kr. til opsparingen, hvis du skal følge 50/30/20-reglen.

Det kan dog være svært for mange at gøre, især hvis der er en lavere indtægt, da det i disse tilfælde kan være svært at få sine faste udgifter og mad ned på de 50%. 

Hvis man ikke kan følge 50/30/20-reglen, så bør man som udgangspunkt altid stræbe efter at spare så stort et beløb op hver måned - uden man løbende bruger af sin opsparing. 

Det kan være en svær øvelse, som kræver, at man sætter et budget og holder det, så opsparingen ikke blot ender med at gå til et merforbrug.

Vi takker for støtten

Til sidst takker vi vores venner hos avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find alverdens smart elektronik på deres store webshop, lige fra kabler, gadgets eller måske en sej kart til segboard.

Næste indlæg