Hvor Meget Må Man Tage I Husleje For Et Værelse?

Penge
October 5th, 2020

Hvis man har et værelse til overs, så kan det være en rigtig fornuftig ide at leje værelset ud. Dette giver en sikker og god passiv indkomst, der stort set intet arbejde kræver. Du skal selvfølgelig være indstillet på, at man deler sit hjem med en, der i starten vil være fremmed. Alt andet lige er det stadig en solid økonomisk beslutning. 

Hvor meget må man tage i husleje for et værelse? Der er intet præcist tal for, hvor meget man må tage i husleje for et værelse. Lejen skal repræsentere værelsets værdi, og må hverken være for høj eller lav. Tager man for meget i leje, kan man ende med at skulle betale noget tilbage, hvis huslejen vurderes som værende for høj hos Huslejenævnet. 

Det er en rigtig god ide at få hjælp fra en professionel, hvis du ikke har erfaring på området. Herudover er det også en god ide at kigge på lignende værelser i samme område, og se hvad de kræver i leje. 

Hvis man har en stor lejlighed, der har 2 lige store værelser, og fællesarealerne er til fælles brug, så kan man selvfølgelig også bare kræve halvdelen af den samlede husleje. 

Der er intet endegyldigt svar, men som hovedreglen skal lejen sættes til et beløb, der både er fair overfor lejer og udlejer.

Næste indlæg